SNS Konferencija

Алексиначки напредњаци поручили: Нећемо дозволити да државу гурну у хаос

Поводом синоћних и прексиноћних дешавања у Београду, Новом Саду и Нишу, огласили су се на данашњој конференцији за медије челници Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу.

За председника одбора и актуелног председника општине Ненада Станковића ти догађаји су напад на Србију, која жели да буде стабилна земља, која жели да ради, која жели да буде правна држава.

– То је напад на државу која жели да има углед у свету, која жели да буде фактор мира на Балкану, која жели да организовано реагује на све изазове епидемије короне, која жели да на расту економија расте стандард грађана, која жели да свака наредна година буде боља и успешнија од претходне, која жели да се слободно без страха, али и без насиља износи мишљење, критикује власт, без обзира да ли је критика оправдана или не. Да друштвена полемика буде аргументима, а не насиљем и да се поштују демократске процедуре, Устав и закони земље. Да до политичких промена долази на изборима, а не на улици. Да се поштује народна воља – казао је Станковић, уз напомену да је воља грађана Републике Србије исказана на протеклим изборима, а она је да државу и највећи број локалних самоуправа води Српска напредна странка са Александром Вучићем као председником и странке и Републике Србије. 

Станковић је још оценио да највећи број оних који су насртали на Народну скупштину и на полицију, на претходним изборима није ни учествовао у гласању. Као разлоге је навео, што се ради о малолетним лицима или онима које изборни процеси не интересује.

– Грађани Србије, а ни ми, нећемо дозволити да хулиганске и фашистичке групације гурну државу у хаос. Нормална и успешна Србија ће победити и ове изазове – поручио је први човек напредњака у Алексинцу Ненад Станковић.

На данашњој конференцији, присутне новинаре са садржајем Саопштења за јавност Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу упознао је народни посланик Далибор Радичевић.

– Српска напредна странка стаје одговорно и савесно у одбрану Устава, закона, институција и грађана Републике Србије, осуђујући дивљање хорди фашиста у Београду, Новом Саду и Нишу. Напад на Дом Народне скупштине Републике Србије, напад на институције у Новом Саду и Нишу, као и органе реда је кукавички чин оних који себе називају делом опозиције – стоји на почетку данашњег Саопштења за медије ОО СНС.

У наставку саопштења позивају се надлежни да приведу оне који уништавају државну имовину.

– У тренуцима када насиље постане водећа сила, сваки честит, поштен и пристојан грађанин Републике Србије дужан је да стане у одбрану будућности своје деце и осуди оне који желе да нас врате у мрачну прошлост, у време изгубљене будућности, незапослености, материјалне и физичке несигурности. Испади групе хулигана предвођених шачицом истрошених политичара који опет желе да отимају од грађана неће проћи. Ми градимо Србију и нећемо дозволити да је руше они којима су наредбодавци негде у иностранству. Желимо јаку и пристојну Србију због будућности наше деце. Живела Србија – стоји на крају данашњег саопштења алексиначког одбора СНС. 

 

2 коментара

  1. Ne podrzavam proteste u vreme korone , ali retorika ” horde fasista ” i sl. nikako da nestane i pokazuje licemerje i način da se sacuva mesto u stranci. Pismeni ljudi a retorika dekadentna . Promenite je , sve može da se kaže na fin i ružan način ali puno govori o onome ko kaže.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =