Nenad Stanković

Stanković: Šta će nam putevi bez dece

Borba za rast nataliteta je jedan od najozbiljnijih zadataka ove države koji je bukvalno skopčan sa našim nacionalnim opstankom na ovim prostorima – rekao je predsednik opštine Nenad Stanković prilikom današnje posete ministarke Slavice Đukić Dejanović i susreta sa majkama koje su nedavno dobile prinovu.

‒ Mnogo se napora ulaže da se popravlja infrastruktura, u puteve i objekte, međutim, džabe nama i putevi i objekti ako nema stanovnika. I zato je pitanje nataliteta i pitanje rađanja beba, odnosno pitanje novih stanovnika Republike Srbije centralno pitanje – istakao je Stanković.

On je dodao da država prvi put preuzima ozbiljne mere da stimuliše rađanje, ali da se, kada je reč o natalitetu, nešto mora menjati i na mentalnom planu stanovništva.

‒ Znajući podatke iz pređašnjih vremena, kada su naše prababe i pradede, pa i babe i dede u mnogo težim životnim uslovima imali po više dece, mislim da je pitanje povećanja dece, pitanje našeg odnosa prema sebi i prema životu – rekao je prvi čovek aleksinačke lokalne samouprave.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × one =