“Humano srce” obeležava pet godina postojanja i rada

Klub dobrovoljnih davalaca krvi “Humano srce” obeležiće sutra svečanom akademijom u zgradi bivšeg Komiteta pet godina postojanja i uspešnog rada. Jedan od osnovnih ciljeva ovog  udruženja bio je okupljanje svih dobrovoljnih davalaca sa teritorije naše opštine, briga o njihovom zdravlju, kao i zajedničko učestvovanje u akcijama koje organizuju Crveni krst, Opšta bolnica i druge organizacije i ustanove, ističe presednik kluba Miodrag Vojinović.

– Mogu da tvrdim da smo kao članovi kluba učestvovali u brojnim aktivnostima koje smo mi organizovali sami ili u saradnji sa Crvenim krstom. Posebno ću istaći aktivnosti u vreme obeležavanja 140 godina od osnivanja Crvenog krsta, kada su se okupila 152 dobrovoljna davaoca krvi, kao i naši gosti iz Kluba železničara Srbije, iz Kruševca i iz Gadžinog hana – napominje Vojinović.

On je dodao i da je u poslednje dve godine posredstvom ovog kluba upisano 270 novih donora organa, pa su Aleksinčani i na ovaj način iskazali svoju humanost i veliko srce.

Na sutrašnjoj svečanosti, koja počinje u 18 sati, biće predstavljeni dalji planovi, a najistaknutijim članovima kluba će biti dodeljene zahvalnice.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 16 =