Festival popularne nauke sutra u OŠ “Vuk Karadžić” u Žitkovcu

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje sutra će u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu biti održan naučni festival „Nauka laka za svakog đaka“. Festival ovakvog tipa se u žitkovačkoj školi održava po prvi put ove godine, a svi posetioci će moći da vide zanimljive oglede iz popularne nauke.

Ideja ovog festivala je da pokažemo svima kako nauka nije bauk, već može biti razumljiva i prijemčiva za svakog, a upravo će to biti zadatak naših nastavnika na sutrašnjoj promociji, ističe direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Zoran Ivanović.

– Na štandovima ćete imati priliku da vidite hemijske eksperimente, zanimljivu fiziku, kreativne matematičare, srednjovekovni srpski jezik, kate animacije, robote u službi znanja i još mnogo toga. Nadamo se da će ovaj festival postati tradicionalan, a dobro došli su svi zainteresovani đaci i nastavnici, kao i oni koji žele da podrže ovakav način popularizacije nauke u školama – poručuje naš sagovornik.

Festival „Nauka laka za svakog đaka“ organizovan je i finansiran u sklopu projekta „Zajedno ka srednjoj školi“, koji je žitkovačka škola nedavno dobila. Program počinje u 12 časova i 30 minuta.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 15 =