Uhvaćen u mrežu

„Uhvaćen u mrežu” na početku sezone

Novu pozorišnu sezonu, „Teatar 91” započeo je sinoć premijerom predstave „Uhvaćen u mrežu”, koju je po tekstu britanskog komediografa Reja Kunija adaptirao, aleksinačkoj publici dobro poznati reditelj, Branislav Nedić.

Ovo je specifična vrsta vodvilja i bio je veliki izazov da se sve tačno izvede, jer sekunda pauze u ovakvoj predstavi može da naruši koncept. Ovo je jedna profesionalno urađena predstava, iz svih aspekata, i verujte mi da u mnogim profesionalnim pozorištima Srbije ovakva vrsta discipline i profesionalizma u igranju ne bi mogla da se ostvari – rekao je Nedić, kome je ovo deseta predstava koju radi u saradnji sa alekinačkim glumcima.

Uhvaćen u mrežu

„Uhvaćen u mrežu”, kao logičan nastavak kultne predstave „Kidaj od svoje žene”, prati život glavnog junaka, koji već osamnaest godina živi dvostrukim životom, ali na kraju biva uhvaćen u mrežu svojih laži. Zaplet nastaje kada se mlađi članovi njegove dve porodice slučajno upoznaju, ne znajući da među njima postoji mnogo jača veza od one koju pretpostavljaju.

Teatar 91
Priča je dosta komplikovana da se shvati u samom početku jer se radnja odvija paralelno na dve strane scene i možda je zbog toga publika bila malo uzrdžanija, ali kako je predstava odmicila mislim da su prisutni počeli da shvataju samu suštinu. To se videlo na kraju po njihovoj pozitivnoj reakciji. Mislim da smo uradili dobar posao – zaključuje Nedić.

Uhvaćen u mrežu
U predstavi igraju Bojan Cvetković, Srđan Stojadinović, Ninuška Stojanović, Boban Todorović, Bojana Kostić, kao i Jelena Tomić, glumica iz Kruševca i mladi Jovan Cvetković, član omladinskog ansambla „Teatra 91”.

Prvu izvedbu van Aleksinca ovaj ansambl imaće već naredne nedelje u Novom Bečeju, gde će „Uhvaćen u mrežu” otvoriti Festival komedije, koji će trajati od 24. do 29. oktobra.

Teatar 91

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 5 =