Uskoro novi naslovi u biblioteci

Juče je završen 62. Međunarodni sajam knjiga, jedna od najvećih manifestacija ove vrste na jugoistoku Evrope. Ovogodišnje izdanje „praznika pisane reči” pružilo je priliku brojnim izdavačima iz Srbije i sveta da predstave svoju najnoviju produkciju, a ljubiteljima knjige da uz sajamske popuste dođu do omiljenih i najnovijih naslova. Ovu manifestaciju redovno posećuju i bibliotekari jer im upravo Sajam pruža mogućnost da obnove svoje knjižne fondove.

Priliku da zavire u svet novih izdanja i ove godine iskoristili su zaposleni u biblioteci „Vuk Karadžić” i kako saznajemo, vrlo brzo će biblioteka svojim članovima ponuditi nove naslove.

biblioteka sajam knjiga
Nova izdanja ne nabavljamo kao ranije, sklapanjem zaključnica direktno sa izdavačima na sajmu, jer smo sada u obavezi da poštujemo Zakon o javnim nabavkama. Šta je novo u izdavaštvu saznali smo nešto preko kataloga, ali su nas u većini slučajeva izdavači uputili na svoje sajtove – kaže bibliotekar, Sanja Jevremović i najavljuje da članovi ovdašnje biblioteke mogu da očekuju izdanja Lagune i Vulkana koja su objavljena nakon poslednje nabavke, kao i knjige „Službenog glasnika”, „Evro Book-a” i „Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva”.

Kao novinu, Jevremovićeva najavljuje i izdanja „Urban reads-a” jednog relativno novog izdavača koji je osnovan sa željom da kod mladih probudi ljubav prema čitanju i da im omogući da čitaju najvažnije strane savremene pisce omladinske literature. A takva literatura, prema njenim rečima bila je retkost u fondu biblioteke.
Čitav posao oko nabavke novih knjiga prema rečima naše sagovornice trebalo bi da bude završen za mesec, mesec i po dana tako da će se već krajem godine na policama biblioteke naći novi naslovi.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − three =