Opštisnko veće Aleksinac

Usvojen predlog za povećanje dnevnica odbornicima

Na samom početku današnje sednice Opštinskog veća, usvojen je Nacrt Odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu kojim je izvršeno umanjenje planiranih prihoda i primanja za 18.865.000 dinara. Polazna osnova za izmene bilo je ostvarenje u proteklih 11 meseci i procena ostvarenja do kraja godine, obrazložila je na sednici načelnica Odeljenja za finansije Dragana Jovanović. Prema njenim rečima, značajnije umanjenje urađeno je kod prihoda od imovine, posebno zbog slabe realizacije naknada za korišćenje građevinskog zemljišta i doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Članovi veća su razmatrali, a potom i usvojili Nacrt Odluke o budžetu za narednu godinu koji iznosi 1.432.111.000 dinara. Obe ove tačke naći će se pred odbornicima na narednoj sednici lokalne skupštine.

Veće
Na današnjoj sednici usvojen je i Akcioni plan za uvođenje Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Aleksinac do 2020. godine kojom je definisano pet ključnih ciljeva, među kojima su i razvoj seoskih sredina i razvoj poljoprivrede. „Zeleno svetlo” Opštinskog veća dobio je i Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za narednu godinu. Podsetimo, za realizaciju ovog Programa planirana su sredstva u iznosu od 6 miliona i 200 hiljada dinara.

Članovi veća izglasali su i nacrt Odluke o naknadi troškova odbornicima i drugim licima. Odluka predviđa povećanje dnevnica odbornicima po sednici, sa tri na četiri hiljade, a za rad na radnim sednicima, nadoknada će biti povećana sa hiljadu i po na dve hiljade dinara.
Ni današnja sednica Opštinskog veća nije prošla bez davanja saglasnosti za zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice. Ovog puta za obeštećenje građana, iz opštinske kase biće izdvojeno oko 400 hiljada dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 + four =