Turska fabrika trikotaže u Aleksincu

Na prvoj sednici Opštinskog veća u ovoj godini najpre je usvojen Predlog o pokretanju postupka za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta, odnosno prodaji opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Kukiš” kompaniji „Ugur Balkuv” iz Istanbula. Kako je obrazložio zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić, ova turska kompanija planira izgradnju fabrike trikotaže na površini od oko 4.000 kvadratnih metara i zahvaljujući ovoj investiciji zaposliće se najmanje 225 radnika. Uredbom Vlade Republike Srbije propisano je da za projekte lokalnog ekonomskog razvoja, cena zemljišta bude manja od tržišne. Početak izgradnje fabrike u koju će turski investitor uložiti 4 miliona evra bez ikakvih potraživanja od države, planira se u roku od šest meseci od zaključenja ugovora.

Opštinsko veće
U nastavku sednice, usvojene su izmene i dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i opštinskom Pravobranilaštvu kao i Nacrt odluke o pripajanju Zavičajnog muzeja ustanovi Centar za kulturu i umetnost.

Članovi veća dali su saglasnost za finansiranje radnika Centra za socijalni rad, a reč je o angažovanju radnika Ugovorom o delu i Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima.
Opštinska vlada je prihvatila i Odluku Nadzornog odbora Preduzeća za puteve. Radi se o cenovniku radova na redovnom održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na ulicama Aleksinca i opštinskim putevima i održavanju saobraćajnica i javnih površina na teritoriji aleksinačke opštine.

Kako bi se izbegli dodatni troškovi vođenja sudskog postupka sa građanima koje su ujeli psi lutalice i na današnjoj sednici data je saglasnost za vansudska poravnanja. Na ime poravnanja sa dvoje građana, iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 56 hiljada dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + seven =