Ljupče Nikolić ekipa

Trostruki trijumf „Ljupčetovih” ekipa

U košarci i basketu 3X3, juče su se u ovdašnjoj Hali sportova, osim srednjoškolaca, oprobali i učenici osnovnih škola.

U košarci, u konkurenciji dečaka, trijumfovala je ekipa aleksinačke osmoletke „Ljupče Nikolić”, ispred tima škole „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca na drugom, i predstavnika škole „Sveti Sava” iz Subotinca koji su osvojili treće mesto. I u konkurenciji devojčica „Ljupče Nikolić” je najbolji, druga je škola „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika, a treća, kao i u konkurenciji dečaka, ekipa subotinačke škole „Sveti Sava”.

Vožd Karađorđe ekipa

Kada je reč o basketu 3X3, u konkurenciji dečaka, opet su pobedili predstavnici škole „Ljupče Nikolić”, druga je ekipa „Vožda Karađorđa”, dok su se na treću poziciju plasirali mališani iz žitkovačke škole „Vuk Karadžić”. U konkurenciji devojčica pak, najbolja je ekipa škole „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika, drugo mesto osvojio je tim škole „Vožd Karađorđe”, dok je treća pozicija pripala ekipi škole „Sveti Sava” iz Subotinca.

Za najbolje aktere turnira proglašeni su Dunja Stošić iz škole „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika i Petar Blagojević iz škole „Ljupče Nikolić”.

Po rečima Marka Terzića, generalnog sekretara Saveza za školski sport Aleksinca, pobednici u košarci i basketu 3X3 učestvovaće na regionalnom takmičenju, a što se nadmetanja na nivou opštine tiče, Savez će uskoro organizovati turnir u malom fudbalu, takmičenja u skoku u dalj i skoku u vis i, za osnovce od prvog do četvrtog razreda, Male olimpijske igre.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 20 =