Sokodrum

Renoviraće se sokobanjski put kroz Aleksinac

Prema informacijama do kojih je došla naša redakcija, narednih dana će najverovatnije početi radovi koji će omogućiti rekonstrukciju kolovoza puta koji kroz Aleksinac vodi prema Sokobanji. Najpre će biti izgrađena atmosferska kanalizacija, a zatim asfaltiran kolovoz. Prema sporazumu opštine Aleksinac sa „Putevima Srbije”, izradu kanalizacije finansiraće lokalna samouprava, dok će asfaltiranje pasti na teret Republike.

Marković‒ Sredstva su izdvojena od strane Republike, nekih 118 miliona za investiciju, a opština Aleksinac je učestvovala sa 25 miliona za realizaciju svojih obaveza. Izvođač je izabran. Pošto je prva obaveza izvođača da uradi elaborat tehničke regulacije saobraćaja trenutno se taj elaborat radi ‒ objašnjava Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu i očekuje da on bude završen narednih dana i zatim bude poslat „Putevima Srbije” na saglasnost.

Rok za izvođenje radova u prvoj fazi je 90 dana, a investitor se nada da će ih vreme poslužiti kako bi posao bio urađen i pre planiranog roka. Zatim će biti potrebno još oko mesec dana da svoje obaveze ispune i „Putevi Srbije”. Najverovatnije, ono što će moći da se završi pre zime uradiće se, a nastavak radova biće sa prvim prolećnim danima. Na osnovu ranijih iskustava, prijatno bi bilo iznenađenje da se novim kolovozom vozimo pre nove godine.

Deonica koja će se raditi je dužine 5,7 kilometara i počinje od raskrsnice ulica Tihomira Đorđevića i Lele Popović, pa sve do mosta između sela Kraljeva i Subotinca, kod tamošnje fabrike za preradu vode.

Gradnja ovog dela regionalnog puta ima veliki značaj, ne samo za našu, već i opštinu Sokobanja, pošto mnogi turisti, kao neprijatno sećanje na putovanje, navode baš loš kolovoz u samom Aleksincu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + nineteen =