Sneg

Prohodni i Prekonozi

Lokalni putni pravci na području opštine Aleksinac su prohodni i saobraćaj se odvija bez većih zastoja. Tome je doprineo blagovremeni izlazak putara na teren i, prema rečima nadležnih službi u Opštinskoj upravi, na terenu su četiri ekipe Javnog preduzeća za puteve Aleksinac, koje od sinoć čiste opštinske saobraćajnice.

Prema istom izvoru, prohodan je i put u selu Prekonozi, jednoj od najnezgodnijih deonica za održavanje na području aleksinačke opštine. Naruku putarima ide i činjenica da u tom delu opštine nema visokog snega (oko 10 centimetara). Međutim, u ovom delu problem pravi poledica, pa se vozačima savetuje da, pored obavezne zimske opreme, opreznije i sporije voze.

Za sada se bez većih problema odvija i saobraćaj prema Mozgovu, pošto ni tamo nema velikog snega i on je prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda oko pet centimetara. Najviše padavina je u podjastrebačkom delu opštine i tamo ekipe obilaze teren i čiste deonice koje spadaju u kategoriju opštinskih puteva.

U nadležnim službama nagoveštavaju da će i u popodnevnim časovima obilaziti teren i da je na snazi treći stepen pripravnosti, što podrazumeva uključivanje četiri ekipe. Trenutno dejstvuju tri tima, a četvrti je u zastoju zbog kvara na mašinama koji će biti otklonjen u narednih sat vremena.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 + 12 =