Poseta Zagorju ob Savi: Treće poluvreme uz Severinu

Osmočlana ekipa Sportskog saveza opštine Aleksinac tokom vikenda boravila je u pobratimskoj opštini Zagorje ob Savi, gde je sa svojim kolegama odigrala prijateljsku utakmicu u malom fudbalu i dogovorila proširenje saradnje i u ostalim sportovima. Sam doček i iskreni bratski zagrljaji nisu nagoveštavali da će na terenu biti borbeno i zanimljivo. Međutim, kada je susret počeo proradio je takmičarski duh, kako kod mlađih, tako i kod veterana, pa se na početku videla žestoka utakmica. Na trenutke „stari asovi” su pokazali svoje fudbalsko umeće, podsetivši prisutne da su nekada bili asovi u ovoj igri i da nekadašnji rezultati nisu bili slučajni.

Aleksinčani su stalno bili u vođstvu, ponekada i sa dva gola razlike, ali su domaćini uspeli da izjednače na kraju, pa je rezultat 7:7 (poluvreme 2:3) zadovoljio apetite i jednih i drugih.

Rezultat je odgovarao svima, ali takmičarski duh nije napuštao ekipe, pa se u pojedinim trenucima prepričavalo kako se moglo doći do pobede.

Dobra atmosfera i druženje nakon utakmice, najpre u kafiću Nogometnog kluba „Zagorje”, a zatim u planinarskom domu, rezultat i igru stavili su u drugi plan. Iskreno prijateljstvo se pokazivalo na svakom koraku, a dva najbolja pevača iz jedne i druge ekipe, kod gostiju Aleksandar Zemljak, a kod domaćina Aleksander Riter, prednjačili su u pesmi pevajući hitove Šabana Šaulića, Harisa Džinovića, Halida Bešlića, Miroslava Ilića i drugih.

Zagorje
Sportisti su za dva dana druženja obišli mnoge znamenitosti opštine domaćina, koja je slavila svoj dan, a večeri su se završavale na gradskom trgu uz koncerte muzičkih zvezda. Prvo je nastupio Saša Lošić sa svojim Plavim orkestrom, a sutradan je koncert održala pop pevačica Severina Vučković.

Nadmetanje ekipa iz pobratimskih opština pratila je i tročlana delegacija Aleksinca, koju su činili zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić i odbornici Dragan Stamenković i Saša Cvetković.

Na rastanku je dogovoreno da se stari prijatelji vide već 29. novembra u Aleksincu, pre zvanične posete povodom Dana opštine, 5. juna.

ŠD Trimček Zagorje: Korimšek Stane, Grčar Igor, Ule Tadej, Drolc Sandi, Kos Mito, Kos Vid, Tekavčić Edi, Riter Aleksander, Vrtačnik Samo.

Sportski savez Aleksinac: Miletić Stefan, Miletić Dušan, Milovanović Srbobran, Zemljak Aleksandar, Mladenović Bojan, Živić Jovan, Vuksanović Dejan, Miljković Ninoslav

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × five =