nap-pic

Poraz Napretka na startu sezone

Košarkaši Napretka Bosphorus poraženi su na gostovanju u Smederevskoj Palanci od Mladosti 90:75 (27:8; 27:23; 23:20; 13:24). Domaćin je meč rešio već u prvom poluvremenu, gde su igrači Mladosti postigli čak 54 poena, naspram Napretkovih 31. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Srđan Stojanović sa 19 ubačenih poena. U našem timu, najistaknutiji bio je Nikola Jančić sa 20, dok je Stevan Zornić postigao poen manje.

Meč je počeo nezapamćeno loše po Aleksinčane. Uvodnih nekoliko minuta, Napredak je bio na nuli, dok su košarkaši Mladosti bez većih problema ostvarivali svoje zamisli iz svlačionice. Već nakon prvih 10 minuta, stvorila se bojazan da bi aleksinačka ekipa mogla doživeti debakl na otvaranju sezone.

U drugoj deonici, nešto bolja igra Napretka, ali domaći tim bez većih problema čuva veliku prednost stečenu na samom početku. Primetno je bilo odsustvo Dragoljuba Šikmana u ovom susretu, koji pravo igranja stiče u narednom kolu.

Na startu drugog dela, bez promena na terenu. Mladost je, pre svega na krilima boljeg šuta iz igre i sa linije penala, uspešno odolevala pokušajima gostiju da utakmicu učine zanimljivijom.

Tek u četvrtoj deonici, viđena je znatno angažovanija igra Napretka. Ovih 10 minuta susreta, aleksinačka ekipa dobila je sa 24:13.

Priliku za iskupljenje, Napredak Bosphorus imaće već u subotu, kada u goste dolazi stari poznanik, ekipa Pirota. Piroćanci su takođe poraženi na početku sezone, na svom terenu izgubili su od Proletera iz Zrenjanina, te u Aleksinac dolaze sa željom da anuliraju pomenuti neuspeh.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =