Epoha

(Ne)čekajući posao u struci

Umesto da čekaju na posao u struci ili da se prilagode savremenom trenutku i migriraju u neke „bolje” krajeve, sestre Marija i Jovana odlučile su da otvore butik u svom rodnom gradu i ostanu na svom terenu. Do tada su, kažu, radile različite poslove, mimo svoje struke, ali im to nije smetalo, već im je iskustvo stečeno u dosadašnjem radu pomoglo da se osamostale.

‒ Posao u struci nisam čekala, uvek sam bila otvorena za takvu priliku, ali sam u međuvremenu radila na drugim mestima – kaže nam Marija, koja je završila visoku pedagošku školu.

Marija Pejković
Marija Pejković

Njena starija sestra Jovana po profesiji je zubni tehničar i do sada je imala prilike samo da volontira u struci. Ipak, bez obzira na profesionalnu distancu, ove dve mlade preduzetnice, uspele su da nađu nešto zajedničko.

‒ Pre svega, oduvek smo želele da radimo nešto zajedno, a ovde su nam se interesovanja poklopila – dodaje Marija. 

Jovana Pejković
Jovana Pejković

U svojoj radnji prodaju pre svega žensku garderobu, a posebno ističu širok asortiman domaće konfekcije i modele namenjene poslovnoj ženi. Nadamo se da će ovaj primer iznedriti više takvih mušterija i da će ove mlade uspešne devojke dugo ostati u svom poslu. Ono što je za sada izvesno, njihova „Epoha”, kako su nazvale svoj kutak u Taušanovićevoj, omogućila im je da žive i rade u svom gradu, bez obzira na poslovne (ne)mogućnosti.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 6 =