Ekipa RK Aleksinac

Mladi iskoristili šansu

Deset pobeda i isto toliko poraza, odnosno 20 bodova i šesto mesto – to je konačan bilans rukometaša Aleksinca u minulom prvenstvu Prve lige – Istok.

‒ U odnosu na prethodni šampionat, sada je bilo mnogo bolje, prevashodno zbog činjenice da je u međuvremenu nekoliko mladih igrača iz Aleksinca stasalo za prvi tim i da su počeli da pokazuju ono što se od njih očekuje. Tu, pre svega, mislim na Ristića, Trivunca, Nisića, Mandića i Milojkovića. U sledećoj sezoni od njih očekujem još više i nadam se da će njihov talenat i kvalitet u potpunosti da dođu do izražaja ‒ kaže trener RK „Aleksinac”, Vladan Stošić.

Vladan Stošić , trener RK Aleksinac
Vladan Stošić

 

– Vrlo rano smo obezbedili opstanak, tako da je bilo dovoljno i vremena i prostora da radim sa ovim igračima i da ih pustim da igraju za prvu ekipu. Mislim da su dobro iskoristili šansu i da neće sada da ‘polete u oblake’, već da će u narednoj sezoni biti još bolji – veli Stošić.

Poznavaoci rukometnih prilika u gradu na Moravici smatraju da su izabranici trenera Stošića, bez većih napora mogli da zabeleže i bolji rezultat. Međutim, pri kraju šampionata bilo je izvesnih problema oko neredovnog treniranja, što se pokazalo na nekim utakmicama.

– Naredne godine, s obzirom na to da nemamo imperativ ulaska u viši rang, veći broj mladih igrača dobiće šansu, a na njima je da je iskoriste i prikažu dobru igru – ističe trener Stošić.

Rukometaši su sada na zasluženom odmoru, a pripreme za narednu takmičarsku sezonu trebalo bi da počnu 6. avgusta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − six =