„Kirija” u Lebanu: Oduševljeni i publika i selektor festivala

Izvođenjem predstave „Kirija-Naša deca” po tekstu Branislava Nušića i u režiji Biljane Nikolić ansambl Studija glume Centra za kulturu i umetnost otvorio je Međuokružnu smotru amaterskih pozorišta Srbije u Lebanu.

Aleksinački amateri su oduševili publiku u Domu kulture „Radan”, a selektor smotre, Aleksandar Volić, istakao je da je retko moguće videti ovako dobar spoj i scensku saradnju iskusnih glumaca i dece koja igraju u predstavi:

‒ Zaista smo imali sjajno otvaranje festivala. Biljana Nikolić je Nušićev tekst iščitala na savremen i dopadljiv način. Koristila je više stilova pozorišne igre, a ansambl se odlično snašao i svaki zadatak sproveo u delo. Videli smo rediteljski preciznu predstavu uz maštovit scenski pokret i odličnu dramaturšku logiku. U ovoj predstavi uživaju i publika i glumci u igri. Prosto poželite da njihovo zamišljeno putovanje ne prestane.
Znao sam da Aleksinac ima odlične glumce, ali posle večerašnje predstave i mladih glumaca na sceni sa odličnim scenskim govorom i osećajem za kolektivnu igru, znam da će imati odličan ansambl i u skorijoj budućnosti.

Kirija
Aleksinački glumci sa selektorom Volićem

Nagrade za glumicu i glumca večeri organizatori su dodelili Zorici Stevanović za ulogu majke i Srđanu Stojadinoviću koji igra nekoliko uloga u predstavi „Kirija-Naša deca”.

Međokružna smotra amaterskih pozorišta Srbije u Lebanu završava se u ponedeljak, kada će biti organizovana dodela nagrada u nekoliko kategorija za koje će se, pored aleksinačke, takmičiti predstave iz Niša, Vranja, Lebana, Prokuplja, Leskovca i Blaca.

FOTO: Dejan Stevanović 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =