Detalj-sa-utakmice

Zaječarci i Nišlijke na državnom prvenstvu

Savez za školski sport Aleksinca juče je bio domaćin i organizator međuokružnog takmičenja srednjoškolaca u rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Uz učešće po četiri ekipe u obe konkurencije, nadmetanje je održano u ovdašnjoj Hali sportova.

U ženskoj konkurenciji u finalu ekipa niške Gimnazije “Deveti maj” sa 18:14 (8:5) pobedila je tim Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara.

Ekipa-Gimnazije-Deveti-maj-iz-Niša
Ekipa Gimnazije Deveti maj iz Niša

U muškoj konkurenciji u finalu su odmerile snage ekipe Srednje škole iz Blaca i Tehničke škole iz Zaječara. Meč je bio interesantan i borben, pogotovo u drugom delu kada su Zaječarci uspeli da anuliraju minimalnu prednost Blačana na poluvremenu (16:15) i u uzbudljivoj završnici trijumfuju sa osam golova prednosti – 26:34.

Ekipa-Tehničke-škole-iz-Zaječara
Ekipa Tehničke škole iz Zaječara

Pobednici ovog nadmetanja stekli su pravo da učestvuju na državnom prvenstvu srednjoškolaca u Leskovcu koje će okupiti najbolje ekipe sa devet međuokružnih takmičenja. Kako je predviđeno kalendarom takmičenja Saveza za školski sport Srbije, takmičenja u muškoj konkurenciji održaće se 12. i 13. decembra, a u ženskoj konkurenciji 14. i 15. decembra.

Ekipe koje budu bile najbolje na državnom prvenstvu overiće vizu za Prvenstvo sveta koje će se održati u Dohi (Katar) od 21. februara do 1. marta 2018. godine.

Inače, kao što smo već javili, najbolje ekipe sa opštinskog takmičenja u Aleksincu stigle su do finala na nivou okruga, gde su poražene – u ženskoj konkurenciji ekipa “Aleksinačke gimnazije” izgubila je od svojih vršnjakinja iz niške Gimnazije “Deveti maj” sa 21:4, dok je tim Tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević”, u muškoj konkurenciji, poražen od Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša sa 16:12.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + twenty =