Fudbal

Gradski derbi OFK Napretku, novi trijumf Žitkovčana

Gradski derbi u Aleksincu između OFK Napretka 1929 i Palilule okončan je minimalnom pobedom Napretka od 1:0, a pogodak je postigao Marko Cander.

Komšijski derbi u Žitkovcu između Morave i Crvene zvezde iz Gornjeg Ljubeša pripao je Žitkovčanima koji su slavili sa 4:0. Vodeći pogodak za domaći tim postigao je Aleksandar Ristić u prvom poluvremenu. U drugom delu utakmice Martin Ristić je postigao čak tri gola.

U derbiju začelja Sloga je u Kormanu osvojila zlata vredne bodove. Sa 4:1 pobedila novajliju u ovom rangu takmičenja, Elid iz Donjeg Dušnika i tako se bar malo odmakla sa dna tabele.
Napredak 2012 iz Krušja poražen je u Doljevcu od istoimene ekipe sa 3:0.

Meč u Kočanu između Radničkog i Naisusa iz Rožine završen je nerešenim rezultatom 3:3, dok je Rasovača sa 3:1 savladala Moravca iz Čečine.

U Zaplanjskoj Toponici Zemljoradnik iz Balajinca je kao gost sa 0:2 pobedio domaćeg Moravca, a istim rezultatom Mladost iz Batušinca je u Čapljincu pobedila Radničkog.

Posle deset odigranih kola, na čelu tabele je i dalje Morava iz Žitkovca sa 24 boda. Isti broj bodova, ali lošiju gol-razliku imaju još dve ekipe – Rasovača na drugom i OFK Napredak 1929 na trećem mestu. Što se ostalih ekipa sa područja opštine tiče, poredak je sledeći: Palilula je 10. sa 11 bodova, Sloga je na 13. mestu sa 9, Napredak 2012 zauzima 14. poziciju sa sedam bodova, a na dnu tabele je Crvena zvezda sa četiri boda.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =