OŠ Vožd Karađorđe

„Vožd” spreman za drugo polugodište

Rok za završetak radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta škole „Vožd Karađorđe” bio je decembar prošle godine, ali po svemu sudeći, škola će biti spremna tek za početak drugog polugodišta. Izvođač radova dobio je produženje roka za još mesec dana, ali se ispostavilo da i taj rok nije bio dovoljan za završetak radova. Prema rečima direktora škole Milana Veljkovića, postoji obećanje izvođača i ljudi koji prate na koji način i kojim tempom ide izvođenje radova da će škola vrlo brzo biti u funkciji.

OŠ Vožd Karađorđe

‒ Kada sve bude završeno to će biti potpuno nova škola, od učionica, toaleta, podova, stolarije do fasade. Kompletno su zamenjeni vodovod i elektro instalacije, a rekonstruisana je i fiskulturna sala. Moram da kažem da ćemo imati protivpožarne stepenice i automatsku najavu požara što je po svim evropskim i svetskim standardima – kaže Veljković i uz zahvalnost lokalnoj samoupravi napominje da u ovu školu neće morati da se ulaže narednih trideset godina.

OŠ Vožd Karađorđe
U drugom polugodištu, učenike od petog do osmog razreda, koji od početka radova nastavu pohađaju u prostorijama Aleksinačke gimnazije, dočekaće nove klupe. Stari nameštaj od čega je 70% još uvek u upotrebi biće ustupljen lokalnoj samoupravi koja će moći da ga podeli školama kojima je potrebno.

OŠ Vožd Karađorđe
Podsetimo, za obnovu Osnovne škole „Vožd Karađorđe” u Aleksincu Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je više od 64 miliona dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − seventeen =