m3

Beogradski penzioneri u Mozgovu

Zimnica i ostali poljoprivredno – prehrambeni proizvodi nastali u pogonima zdrave hrana iz Mozgova, sve su prisutniji na srpskom tržištu. Najnovija poseta beogradskih penzionera ovom proizvođaču otvara mogućnost još veće prodaje 35 artikala, koji su sastavni deo ponude ove porodične firme smeštene u seoskom ambijentu u podnožju Bukovika. Do susreta penzionera iz prestonice i ovog aleksinačkog privrednika došlo je nakon njegovog gostovanja u emisiji Radio Beograda „Zimnica koja se može probati”.

m1‒ Omogućili smo tom penzionerskom društvu kupovinu na šest mesečnih rata i sada očekujemo rezultate. Gostima smo prezentovali sve proizvode, a najveći akcenat, pošto je sada sezona, bio je na ajvaru. Odradili smo naš deo posla, a sada sve zavisi od toga da li im se zimnica dopala ili nije – kaže Zoran Lazić, koji je u firmi zadužen za plasman robe i dodaje da su spremni da proizvode isporuče za 15 dana ukoliko im stigne porudžbina iz Beograda.

Njegova supruga Nadica Lazić, po zanimanju tehnolog i vlasnica firme, ističe da su njihovi proizvodi spoj tradicionalnog i modernog, tj. bakinih recepata i savremene tehnologije. Ovim biznisom porodica Lazić bavi se već šest godina i trenutni rezultati nagoveštavaju dalji rast ovog privrednog subjekta. Međutim, otežavajuća okolnost, po njihovoj priči, je loš put do proizvodnih pogona. Lazići se nadaju da će ovaj problem biti rešen uz pomoć društvene zajednice čiji je i interes postojanje ovakvih pogona u seoskim sredinama.

m2

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − seven =