Basketaški praznik viđen u Aleksincu

Aleksinački ljubitelji sporta minulog vikenda imali su priliku da na delu vide neke od najboljih srpskih i evropskih ekipa u basketu 3h3. Prvo mesto osvojio je, sasvim zasluženo, sastav Sremske Mitrovice, koji je u finalu bio bolji od tima ”No Name” iz Niša.

 

3h3 Roda turnir u Aleksincu i ove godine je održan u okviru tradicionalnog memorijalnoh turnira ”Mića Projović” na terenima za male sportove ”Mladost”, poznatiji kao Taš.

Kako je to bio slučaj i ranijih godina, takmičenje na ovom turniru odigrano je u dve kategorije – seniorskoj i juniorskoj. U seniorskoj konkurenciji učešće je uzelo 15 ekipa, dok se među juniorima takmičilo 6 timova.

Kod mlađih, titulu je osvojio sastav ”3h3 Subotica”, koja je u finaolu savladala tim ”Zonda i ekipa”.

Pored dosta poznatih ličnosti iz sveta košarke, svakako je najviše pažnje privukao Igor Rakočević. Trofejni košarkaš je turnir u Aleksincu posmatrao u svojstvu potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Aleksinac je dugi niz godina prepoznatljiv po odličnoj atmosferi i velikoj posećenosti na košarkaškim i basketaškim priredbama. Tako je bilo i ove godine.

Basket 3h3 je danas planetarno popularan sport, a velika je stvar što će se uskoro po prvi put naći i na olimpijskim igrama. U Tokiju 2020.godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + 17 =