Lopte

Baraž za vicešampiona

Ekipa koja osvoji drugo mesto u Opštinskoj fudbalskoj ligi igraće baraž za popunu Lige Nišavskog okruga. To je jedna od novina u ovogodišnjem prvenstvu, koje je startovalo 3. septembra sa 16 ekipa, odnosno jednom više nego lane. Pobednik lige, naravno, direktno će se plasirati u viši rang.

Pehar u prave ruke
Leonardo Matić

Na kraju minulog šampionata Sloga iz Kormana je osvojila šampionsku titulu i plasirala se u viši rang, a od takmičenja su odustali Mladi radnik iz Aleksinačkog Bujmira i Planinac iz ražanjskog sela Podgorca. Novajlije u ovom stepenu takmičenja su novoformirani Fudbalski klub Škriljac sa sedištem u Bradarcu, Tempo iz Mozgova i Vukašinovac koji su se posle izvesne pauze opet uključili u nadmetanje i OFK „Napredak 1929” koji je odlukom Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije eliminisan iz Zone Istok.

Nedostatak odgovarajuće infrastrukture za klubove koji se takmiče u ovom rangu predstavlja veliki problem ‒ kaže predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Leonardo Matić. – Klubovi dobijaju oko 190 hiljada dinara godišnje iz opštinskog budžeta, što pokriva troškove takmičenja, ali nema novca za druge potrebe. U skladu sa mogućnostima, Fudbalski savez opštine će klubovima uskoro uputiti odgovarajuću pomoć u vidu opreme ‒ veli Matić.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − 7 =