recitatori

Aleksinačka recitatorska “reprezentacija”

Aleksinačku opštinu će na Okružnom takmičenju u Nišu predstavljati jedanaestoro recitatora koji su, po mišljenju žirija, bili najbolji na Opštinskoj smotri.

Iz mlađe kategorije koja je obuhvatala učenike od prvog do četvrtog razreda, u Niš će recitovati Milica Barjaktarović, Pavle Barjakatarović i Lola Veljković, učenici drugog razreda OŠ „Ljupče Nikolić” i Vukan Ostojić, učenik trećeg razreda OŠ „Vožd Karađorđe”.

U srednjoj kategoriji (od petog do osmog razreda) najbolji su bili Katarina Barjaktarović i Bogdan Mitrović, učenici petog i Milja Marinković, učenica sedmog razreda OŠ „Ljupče Nikolić” i Radica Cvetković, učenica osmog razreda OŠ „Sveti Sava” iz Subotinca. S obzirom da je u kategoriji srednjih škola takmičare poslala samo Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević”, u aleksinačkoj recitatorskoj „reprezentaciji” naći će se i tri učenice ove škole, Aleksandra Stojković, Irena Useinović i Danijela Dekić.

recitatori

Recitatore je ocenjivao žiri koji su činili direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić, pesnik Srđan Živković i slobodni umetnik Dalibor Popović.

Pored aleksinačkih recitatora, na Okružnoj smotri, koja će biti održana 13. aprila u Niškom kulturnom centru, učestvovaće i najbolji recitatori iz osnovnih i srednjih škola iz Niša, Ražnja, Merošine, Doljevca, Gadžinog Hana i Svrljiga.

 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 2 =