U prelepom ambijentu „Ruske crkve” uspešno završena radionica tradicionalnog pevanja

U porti crkve Svete Trojice u Gornjem Adrovcu danas je održana poslednja radionica tradicionalnog pevanja, čime je i završen program etnokulturoloških radionica. Organizatori radionica bili su Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu.

U neformalnom druženju, ali i interpretiranju tradicionalnih crkvenih i narodnih pesama, ali i kratkom času iz istorije ovog kulturnog zdanja, krunisano je druženje dr Sanje Ranković, etnomuzikologa i polaznika radionice, koja će iz Aleksinca poneti lepe uspomene.

‒ Veoma je važno da tradicionalno pevanje kao aktivnost ponovo zaživi, jer to je deo naše kulture, naše svakodnevnice ‒ smatra dr Sanja Ranković i naglašava da joj je veoma drago što u Aleksincu postoje ljudi koji žele da se time bave i što je Centar za kulturu i umetnost uzeo učešće u organizovanju ovakve radionice.

Radionica tradicionalnog pevanja održana je sa ciljem očuvanja materijalne i ne materijalne baštine naših krajeva, usmenog stvaralaštva i jezika, tradicije i običaja. Kroz tri ciklusa radionica prošlo je oko dvadesetak polaznika.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − two =