Pčelari, pomozite najugroženijima!

Društvo pčelara Aleksinac objavilo je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici poziv svim svojim članovima da se uključe u akciju koju je pokrenuo Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS). Radi se o tome da svaki pčelar izdvoji po kilogram meda i stavi ga na raspolaganje državi, odnosno lokalnoj samoupravi za pomoć najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvaliteta ishrane.

˗ Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni. Naše malo nekome je mnogo, ne zaboravite to ˗ poručilo je Društvo pčelara Aleksinac i pozvalo svoje članove da najkasnije do 25. marta dostave po kilogram meda (obavezno u staklenoj tegli bilo kog tipa, sa novim metalnim poklopcem, bez voska na površini meda).

Po završetku akcije, nadležni će preuzeti med i dostaviti ga našim starijim sugrađanima, kako bi im med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus. Ako neko ima mogućnosti, poželjno je da donira i propolis kapi.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × three =