Нове мере: Затварају се кафићи, кафане, кладионице, салони, теретане, сточне пијаце и бувљак

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац донет је закључак о затварању свих угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова…), објеката за приређивање забавних игара (кладионица), фризерских и козметичких салона, теретана, а све до укидања ванредног стања. У достављеном закључку са ове седнице стоји да се угоститељски објекати и кухиње у којима се врши преузимање хране као и достава, изузимају из ове одлуке али задржавање људи у њима није дозвољено. Очито да ће објекти брзе хране, пекаре, бурегџинице моћи да припремају и продају храну, али без конзумирања у објекту и задржавања купаца. Исто и угоститељски објекти могу да продају храну, али путем доставе.

Штаб је одлучио да се затварају сточне пијаце у Тешици и Корману, а ЈКП „Комуналне услуге” Алексинац наложено је да приступи појачаној контоли пијачних продаваца на Зеленој пијаци и да исти користе личну заштитну опрему. Што се тиче робне пијаце (Бувљака) и она се затвара, а продаја млечних производа одвијаће се у постојећој просторији, док ће се само суботом продаја бити на отвореном простору.

Штаб за ванредне ситуације донео је закључак да „Комуналне услуге” приступе дезинфекцији свих јавних површина (пешачке зоне, платоа испред Центра за културу и уметност у Алексинцу и свих бочних улица око пешачке зоне и центра у насељеном месту Житковац), у времену после 20 часова. Штаб је одобрио и средства Добровољном ватрогасном друштву Алексинац за куповину канти за прскање, а за потребе дезинфекције стамбених заједница у Алексинцу чија реализација креће од сутра. У исто време почеће и дезинфекција атомизером најпрометнијих улица.

Сви ови закључци и мере су донети због спречавања настанка и ширења инфекције изазване вирусом Covid-19 и трајаће све до укидања ванредног стања.

 

2 коментара

  1. Trebalo bi Gramer da pritvorite a ne seljacke pijace gde nema ni 50 coveka a Gramer radi u smenu sa oko 300 radnika koji stalno idu po strane zemlje i oni su opasniji za okolinu!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =