Vodenica

Na Moravi vodenica: Od tribjuta „Rokera s Moravu” do Čede Markovića

Ovogodišnja manifestacija „Na Moravi vodenica stara” tradicionalno će početi u petak, 12. jula na Petrovdan i trajaće do nedelje. Prvog dana program će početi u podne tribinom „Od Petrovskog panađura do Aleksinačkog letnjeg festivala” u organizaciji gradske biblioteke „Vuk Karadžić”. Već od 16 sati posetioci i učesnici mogu da prate takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Od vode do trpeze” i revijalno pripremanje tradicionalnih jela „Od sukaljku do lbžicu”, koje će se održati na keju.

Prvi dan manifestacije završava se večernjim koncertom u 21 sat, kada na platou ispred Doma kulture nastupa bend „Vesela mašina”, koji vraća zvuk nekadašnjih „Rokera s Moravu”.

Drugi dan manifestacije protećiće u revijalnom programu Kulturnog stvaralaštva na selu, koje će se održati na Tašu sa početkom u 21 sat. Publika će moći da vidi najbolje nastupe sa ovogodišnje Stvaralaštva.

Treći, završni dan, Vodenice posvećen je takmičenju pevača amatera. Najpre u podne će se održati audicija za takmičare u velikoj sali Doma kulture, a najbolji izvođači nastupiće od 21 sat u takmičarskom delu na Stadionu za male sportove.

Manifestaciju će tradicionalno zatvoriti gosti večeri, a ovog puta to su Čeda Marković i ansambl „Groš”.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se održati u zatvorenom prostoru, u sali Centra za kulturu i umetnost. Paralelno sa trodnevnom manifestacijom u ulici iza stadiona održaće se i tradicionalni Petrovdanski vašar.

Naslovna fotografija: Iz arhive, prošlogodišnje takmičenje u kuvanju riblje čorbe

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × one =