Lopta mirovala – FIBA koševi stigli.

Hala sportova u Aleksincu od prošle nedelje postala je bogatija za dve nove košarkaške konstrukcije. S obzirom na to da Aleksinac ima svog predstavnika u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije, bilo je potrebno da se stare konstrukcije, zamene novim, koje ispunjavaju FIBA standarde. Sredstva za ovu nabavku opredeljena su iz redovnih aktivnosti Sportsko rekreativnog centra Aleksinac.

Fotografija preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice opštine Aleksinac.

˗  Mi smo još prošle godine, kada je naš košarkaški klub „Napredak” ušao u Prvu košarkašku ligu Srbije, imali plan da obezbedimo takav tip koševa, jer propozicije Prve košarkaške lige nalažu takve koševe. Prošle godine smo sa direktorom ove lige dogovorili da nas sačekaju da u toku ove godine kupimo koševe, progledali su nam kroz prste, ove godine smo morali da ih obezbedimo. Mi smo krajem prošle godine uvrstili koševe u godišnji program nabavki za 2020. godinu, a početkom ove godine uradili smo javnu nabavku i sada kada se ovo stanje sa korona virusom malo stišalo koševi su stigli iz Beograda ˗  rekla je za naš portal Milena Maksimović, direktorka Sporstko rekreativnog centra Aleksinac.

Ukupna vrednost radova iznosi 1.980.000 dinara, a izvođač radova je firma „Musculus” iz Beograda.

˗  Beogradska firma „Musculus” je izvodila radove. Sa njima smo i ranije sarađivali, vrlo efikasno i dobro su to odradili, kao i sve do sada što smo sa njima radili. To su koševi čija je vrednost oko 1.980.000 dinara sa PDV-om i oni su po standardima koji zadovoljavaju potrebe za odigravanje Prve košarkaške lige ˗  dodala je direktorka Maksimović.


Bolji uslovi za nove pobede naših košarkaša

Svoje utiske o novim koševima preneo nam je i Nenad Stojković, predsednik košarkaškog kluba „Napredak”, koji je za naš radio kazao da su prezadovoljni novom investicijom, koju je je obezbedila lokalna samouprava i Sportsko rekreativni centar Aleksinac.

˗   Možemo da se pohvalimo da pored svih velikih dvorana u našoj zemlji, počevši od Beogradske arene, Pionira i Čaira, od prošle nedelje imamo koševe po FIBA standardima i u Aleksincu. Dobili smo izuzetno kvalitetne koševe i polako stvaramo uslove da možemo i sa te strane nesmetano da se takmičimo ˗   zaključio je Stojković.

Fotografija: Arhiva Al pres

Pored košarkaškog kluba „Napredak”, koševe će koristiti i košarkaški klub „Jastreb”, kao i njihove kadetske selekcije.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − seventeen =