Лопта мировала – ФИБА кошеви стигли.

Хала спортова у Алексинцу од прошле недеље постала је богатија за две нове кошаркашке конструкције. С обзиром на то да Алексинац има свог представника у Првој кошаркашкој лиги Србије, било је потребно да се старе конструкције, замене новим, које испуњавају ФИБА стандарде. Средства за ову набавку опредељена су из редовних активности Спортско рекреативног центра Алексинац.

Фотографија преузета са званичне Фејсбук странице општине Алексинац.

˗  Ми смо још прошле године, када је наш кошаркашки клуб „Напредак” ушао у Прву кошаркашку лигу Србије, имали план да обезбедимо такав тип кошева, јер пропозиције Прве кошаркашке лиге налажу такве кошеве. Прошле године смо са директором ове лиге договорили да нас сачекају да у току ове године купимо кошеве, прогледали су нам кроз прсте, ове године смо морали да их обезбедимо. Ми смо крајем прошле године уврстили кошеве у годишњи програм набавки за 2020. годину, а почетком ове године урадили смо јавну набавку и сада када се ово стање са корона вирусом мало стишало кошеви су стигли из Београда ˗  рекла је за наш портал Милена Максимовић, директорка Спорстко рекреативног центра Алексинац.

Укупна вредност радова износи 1.980.000 динара, а извођач радова је фирма „Musculus” из Београда.

˗  Београдска фирма „Musculus” је изводила радове. Са њима смо и раније сарађивали, врло ефикасно и добро су то одрадили, као и све до сада што смо са њима радили. То су кошеви чија је вредност око 1.980.000 динара са ПДВ-ом и они су по стандардима који задовољавају потребе за одигравање Прве кошаркашке лиге ˗  додала је директорка Максимовић.


Бољи услови за нове победе наших кошаркаша

Своје утиске о новим кошевима пренео нам је и Ненад Стојковић, председник кошаркашког клуба „Напредак”, који је за наш радио казао да су презадовољни новом инвестицијом, коју је је обезбедила локална самоуправа и Спортско рекреативни центар Алексинац.

˗   Можемо да се похвалимо да поред свих великих дворана у нашој земљи, почевши од Београдске арене, Пионира и Чаира, од прошле недеље имамо кошеве по ФИБА стандардима и у Алексинцу. Добили смо изузетно квалитетне кошеве и полако стварамо услове да можемо и са те стране несметано да се такмичимо ˗   закључио је Стојковић.

Фотографија: Архива Ал прес

Поред кошаркашког клуба „Напредак”, кошеве ће користити и кошаркашки клуб „Јастреб”, као и њихове кадетске селекције.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =