Al novine

У Ал новинама – „Корона опасна, али победива” и о новим радним местима

Ових дана из штампе је изашао двоброј локалног листа „Ал новине” чије електронско издање објављујемо на страници нашег сајта (ОВДЕ). Осим извештаја о обележавању Васкрса и годишњице НАТО бомбардовања током ванредног стања, у новом броју је и интервју са председником општине Алексинац Ненадом Станковићем. О алексиначкој привреди и запошљавању у наредних неколико година можете сазнати нешто више у медијском садржају посевећеном канадској „Магни”.

AL У сталној рубрици Знаменити становници Алексинца ауторка Јелена Радовановић је припремила причу под насловом „Таленат који је задивио Французе” о раду и животу Владимира Ђорђевића истакнутог етномузиколога, учитеља и композитора. Иста ауторка је и творац интервјуа са познатим психологом професором др Жарком Требјешанином. „Треба писати из детета у себи” је наслов садржаја посвећен лауреату 23. Књижевног конкурса „Гордана Брајовић”, писцу за децу Драгану Хамовићу, настао из пера члана редакције Милана Влајића.

У овом издању „Ал новина” налази се и приказ о др Горану Стевановићу члану државног тима за борбу против вируса корона који има породичну кућу у околини Алексинца, месту порекла његових родитеља. Исти аутор, Нинослав Миљковић, у напису „Српски инат и шведски понос”, пише о занимљивостима током ванредног стања због вируса короне.

Хумане активности људи који су производили и у ванредном стању, Алексинац када је био брана Европе од заразних болести, такође су на страницама двоброја „Ал новина”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + sixteen =