Lokalni mediji predstavili projekte uz prisustvo predstavnika resornog ministarstva

U sali Doma omladine u Aleksincu predstavnici lokalnih medija dve aleksinačke firme danas su promovisali svoje projekte sufinansirane iz budžeta Republike Srbije uz prisustvo predstavnika resornog ministarstva. Lokalne novinare posetili su stručni saradnici Ministarstva kulture i informisanja Borka Rajšić, Milica Basta i Dragica Blagojević.

O projektima firme „Al pres”, u čijem su vlasništvu mediji Al novine, Novine sokobanjske i poratli Alpres i Sokopres i firme Agro-pres koja je vlasnik Radio Aleksinca i Novosti juga uvodnu reč dao je dugogodišnji novinar i osnivač firmi Ninoslav Miljković. Projekte „Evropo kulturno nasleđe moje bake je i tvoje” i „Da li je knjiga i dalje najbolji drug dece” u sklopu kojih je urađena serija radio emisija predstavio je jedan od autora književnik Vlasta N. Cenić. Istoričar Zoran Stevanović, stručni konsultant pri izradi radijskih emisija, govorio je o projektu „Znameniti Srbi poreklom iz Aleksinca”.

Ovom prilikom predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, Radne jedinice Nacione službe za zapošljavanje u Aleksincu, lokalnih samoupravama Sokobanje i Aleksinca uručene su zahvalnice za dugogodišnju saradnju i doprinos razvoju lokalnog informisanja. Gosti iz Ministarstva koji su iskazali zadovoljstvo zbog dugogodišnje korektne saradnje koju imaju sa pomenutim medijima, na poklon su dobili i sliku zgrade Zavičajnog muzeja, delo akvareliste Zlatka Pavlovića i knjige „Bate će se ženi”, autora Valste N. Cenića, kao i knjige objavljene u izdanju CKU Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × three =