Локални медији представили пројекте уз присуство представника ресорног министарства

У сали Дома омладине у Алексинцу представници локалних медија две алексиначке фирме данас су промовисали своје пројекте суфинансиране из буџета Републике Србије уз присуство представника ресорног министарства. Локалне новинаре посетили су стручни сарадници Министарства културе и информисања Борка Рајшић, Милица Баста и Драгица Благојевић.

О пројектима фирме „Ал прес”, у чијем су власништву медији Ал новине, Новине сокобањске и поратли Алпрес и Сокопрес и фирме Агро-прес која је власник Радио Алексинца и Новости југа уводну реч дао је дугогодишњи новинар и оснивач фирми Нинослав Миљковић. Пројекте „Европо културно наслеђе моје баке је и твоје” и „Да ли је књига и даље најбољи друг деце” у склопу којих је урађена серија радио емисија представио је један од аутора књижевник Власта Н. Ценић. Историчар Зоран Стевановић, стручни консултант при изради радијских емисија, говорио је о пројекту „Знаменити Срби пореклом из Алексинца”.

Овом приликом представницима Министарства културе и информисања, Радне јединице Национе службе за запошљавање у Алексинцу, локалних самоуправама Сокобање и Алексинца уручене су захвалнице за дугогодишњу сарадњу и допринос развоју локалног информисања. Гости из Министарства који су исказали задовољство због дугогодишње коректне сарадње коју имају са поменутим медијима, на поклон су добили и слику зграде Завичајног музеја, дело акварелисте Златка Павловића и књиге „Бате ће се жени”, аутора Валсте Н. Ценића, као и књиге објављене у издању ЦКУ Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − one =