Kol-centar za pomoć radi punom parom: Tri ekipe na terenu

Kol-centar u Aleksincu sve je značajniji za naše sugrađane. Dnevno iz različitih razloga stigne sedamdesetak poziva i pretpostavka je da će ih sve više biti. Što se tiče samih zahteva za konkretnu pomoć, trenutno ih, kažu, ima četrdesetak.

˗ Od 15 do 20 zahteva u toku dana stižemo da realizujemo. Ono što je našim najstarijim sugrađanima u ovom trenutku potrebno, to je pomoć u kupovini hrane, higijenskih sredstava i lekova. Inače, drugi dan je kako vršimo uslugu pomoći. Juče smo radili sa tri ekipe na terenu, četvrta je bila u kol-centru. Danas smo planirali tri ekipe, tako da pokušavamo da opslužimo sve kojima je pomoć potrebna ˗ izjavio je za naš portal Milan Terzić, sekretar Crvenog krsta u Aleksinacu i dodao da je najviše zahteva građana iz samog grada Aleksinca, zatim Žitkovca, Tešice, Stubline, Bobovišta, Lužana…

I interesovanje za volontiranje je sve veće. Njih 35 je trenutno prijavljeno.

˗ Broj volontera koji je angažovan kreće se između 10 i 15 na dnevnom nivou ˗ napomenje Terzić.

Telefonski brojevi kol-centra u Aleksincu su: 018/ 804 -245 i 069/ 218- 22- 51. Građani na ove brojeve mogu da zatraže pomoć od 7 do 19 časova, a na istim brojevima mogu da prijave one koji nepoštuju, odnosno koji se oglušuju o sprovođenje neophodnih mera, poput masovnog okupljanja i dr.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − six =