Akcija

Crveni krst pozvao građane i maturante da daju krv

Crveni krst Aleksinac u saradnji sa Zavodom za trasfuziju krvi iz Niša organizuje još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. U ponedeljak, 25. maja, svi zainteresovani Aleksinačani moći će da daju krv od 8 do 14 časova u prostorijama Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Poučeni ranijim iskustvom organizatori očekuju da će se veliki broj humanih aleksinčana odazvati akciji i ujedno upućuju poziv maturantima srednjih škola da se i oni priključe akciji.

˗  Neka tradicija je da imamo dve do tri akcije prikupljanja krvi mesečno. Nadam se da će u ponedeljak biti prikupljeno preko 50 jedinica krvi, što je neki prosek kada je reč o akcijama u samom Aleksincu. Ovog puta posebno stavljamo akcenat i pozivamo maturante srednjih škola da se pridruže akciji ˗  kaže Toplica Đorđević, saradnik Crvenog krsta Aleksinac.

Zbog trenutne situacije Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi nisu u mogućnosti da organizuju akcije u srednjim školama pa iz tog razloga pozivaju mlade da dođu i daju prvi put krv i tako se priključe velikom broju humanih Aleksinčana.

Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom poručuju organizatori akcije. U cilju sprečavanja prenošenja Covid-19 infekcije oni su za davaoce krvi implementirali dodatne mere kako bi obezbedili dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje. Većina mera su sastavni deo uobičajenog izbora davalaca krvi sa izmenama koje imaju za cilj samo da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji.

Naslovna fotografija iz arhive.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 10 =