Paketi

Подела пакета за пензионере и викендом

Дистрибуција пакета помоћи пензионерима почела је прошлог петка и за недељу дана радници Општинске управе и пријављени волонтери поделили су 2450 пакета у 31 насељу, а након данашњег дана, пакети ће бити подељени у половини села наше општине.

Првог дана пакете су добили пензионери у Глоговици, Алексиначком Бујмиру, Добрујевцу, Црној Бари и Преконозима, а овом приликом је уручено 369 пакета.

Минулог викенда је подељено 440 пакета и то 361 у суботу, а 79 у недељу. Волонтери су у суботу обишли пензионере у Станцима, Пруговцу, Дражевцу и Рсовцу, док је недеља била резервисана за мештане Липовца.

Пакети помоћи су у понедељак отишли пут Доњег Крупца, Белог Брега, Бовна, Копривнице, Љуптена и Породина, укупно 387, док су у уторак 453 пакета добили пензионери у Вукањи, Брадарцу, Горњем Крупцу, Великом Дреновцу, Банковцу и Дашници.

penzioneri

У среду је подељено 348 пакета волонтерима који ће их ових дана доставити пензионерима у Краљеву, Суботинцу и Малом Дреновцу, а јуче је тај број износио 447 и они су уручени у Грејачу, Горњем и Доњем Адровцу, Горњем Сухотну, Врћеновици и Кулини тамошњим пензионерима.

Волонтери су данас отишли пут Лоћике, Шурића, Честе и Чукуровца са планом да у овим селима 143 пензионера добије своје пакете.

Организатори поделе планирају да и током наступајућег викенда ангажују волонтере и поделе 765 пакета. Према плану, у суботу ће обићи пензионере у Вакупу, Моравском Бујмиру, Доњем Сухотну, Делиграду, Вукашиновцу и Јасењу, док ће у недељу обићи Рутевац.

Када ће остали пензионери добити пакете помоћи знаће се већ у понедељак, када се наставља акција поделе.

До краја акције преко девет хиљада пензионера са подручја општине Алексинац, чија су месечна примања испод 30 хиљада динара, добиће пакет помоћи који се састоји од основних животних намирница и средстава за хигијену. Ова помоћ је обезбеђена средствима из буџета локалне самоуправе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =