Akcija

Црвени крст позвао грађане и матуранте да дају крв

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трасфузију крви из Ниша организује још једну акцију добровољног давања крви. У понедељак, 25. маја, сви заинтересовани Алексиначани моћи ће да дају крв од 8 до 14 часова у просторијама Центра за културу и уметност у Алексинцу.

Поучени ранијим искуством организатори очекују да ће се велики број хуманих алексинчана одазвати акцији и уједно упућују позив матурантима средњих школа да се и они прикључе акцији.

˗  Нека традиција је да имамо две до три акције прикупљања крви месечно. Надам се да ће у понедељак бити прикупљено преко 50 јединица крви, што је неки просек када је реч о акцијама у самом Алексинцу. Овог пута посебно стављамо акценат и позивамо матуранте средњих школа да се придруже акцији ˗  каже Топлица Ђорђевић, сарадник Црвеног крста Алексинац.

Због тренутне ситуације Црвени крст и Завод за трансфузију крви нису у могућности да организују акције у средњим школама па из тог разлога позивају младе да дођу и дају први пут крв и тако се прикључе великом броју хуманих Алексинчана.

Сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом поручују организатори акције. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење. Већина мера су саставни део уобичајеног избора давалаца крви са изменама које имају за циљ само да појачају надзор у новонасталој ситуацији.

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =