Betonjerka 1

„Betonjerkaˮ AD prodaje se u septembru iz stečaja

Među preduzećima koja će narednog meseca biti na prodaju je i aleksinačka „Betonjerkaˮ. Ovaj privredni subjekat koji je u stečaju, putem javne ponude biće na prodaji petog septembra, odnosno krajnji rok za dostavljanje pisanih ponuda je 12 sati istog dana. Tada će, u prostorijama Agencija za licenciranje stečajnih upravnika RS, Terazije br. 23, Beograd, III sprat, kancelarija 311, u 12 sati i 15 minuta biti otvorene pristigle ponude.

Procenjena vrednost imovine koja se prodaje je oko 241 milion dinara. Eventualni kupac bio postao vlasnik građevinskih objekata, 16 nekretnina, upisanih u listu nepokretnosti pod brojem 1485 KO Aleksinac – van varoši, kao i pokretne imovine koju čine osnovna sredstva, alati, sitan inventar, vozni park i zalihe za obavljanje delatnosti stečajnog dužnika, atesti i sertifikati.

Ovaj kolektiv je svojevremeno bio jedan od najuspešnijih privrednih subjekata ne samo u Aleksincu i bavio se proizvodnjom raznih vrsta betonskih stubova, trafostanica i drugih pratećih elemenata od betona.

Odlukom Privrednog suda u Nišu u leto 2015. godine u „Betonjerciˮ AD: otvoren je stečajni postupak. Pre toga početkom ovog veka „Betonjerkaˮ je već jednom bila neuspešno privatizovana, pošto tadašnji kupac nije ispunjavao ugovorene obaveze.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − twelve =