baosici

Двадесет пет детета путује на море о трошку Црвеног крста

После скоро десетак година Црвени крст Алексинац је у сарадњи са Црвеним крстом Србије, посредством Министарства за рад запошљавање борачка и социјална питања, обезбедио средства за 25 детета из социјално угрожених породица, која ће од 10. до 20. августа боравити у одмаралишту Црвеног крста Србије у Црној Гори у Баошићима.

− Првенствени критеријум је био да су деца из породица које су корисници Центра за социјални рад. У сарадњи са Центром за социјални рад општине Алексинац и са својим списковима, које поседујемо приликом поделе хуманитарне помоћи, извршили смо селекцију. Акценат смо првенствено ставили на децу која живе у сеоским срединама старости од 7 до 14 година, значи деца која похађају основну школу − рекао је Милан Терзић, секретар алексиначког Црвеног Крста. 

У одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима, за децу су обезбеђена четири оброка, а 24 часа је дежуран педијатар. Такође, одмаралиште поседује плажу која је баш намењена деци и на плажи дежурају спасиоци на води. Да је безбедност приоритет, сведочи чињеница да је локална самоуправа обезбедила средства за путно осигурање деце.

Деца ће за време боравка похађати едукативне радионице у преподневним и поподневним часовима, а у вечерњим часовима за малишане се организују маскенбал, игра без граница и квизови, тако да им је испуњен сваки дан.

Фото: Црвени крст Србије 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 2 =