Aleksinac jedan od regionalnih centara smotre

Pod pokroviteljstvom republičke Agencije za bezbednost saobraćaja u narednih nekoliko meseci biće održana „Pažljivkova smotra”. Školska smotra u osnovnim školama i predškolskoj ustanovi „Lane” biće održana ove srede, a kako su ciljna grupa deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda, u ove dve kategorije takmičiće se mališani i to u Lanetu 365, zatim 394 učenika prvog i 390 učenika drugog razreda. Nakon školske, najbolje ekipe iz svih škola učesnika takmičiće se na opštinskoj smotra koja će biti od 25. marta do 7. aprila. Najuspešniji mališani će učestvovati na regionalnoj smotri koja će takođe biti održana u Aleksincu.

̶ Oko 50 lokalnih samouprava je uključeno u ovu smotru, a nama je posebna čast, Savetu za bezbednost saobraćaja na teritoriji opštine Aleksinac, da je Aleksinac jedan od devet regionalnih centara. Pored Beograda, Vrnjačke Banje, Vrbasa, Temerina, Smedereva, Niša, Čajetine, Vršca i u Aleksincu će biti održano regionalno takmičenje od 24. aprila do 5. maja. Tom prilikom kod nas će doći ekipe iz Surdulice, Ražnja, Varvarina, Paraćina i Vranja − rekao je Nikola Stevanović, koordinator smotre i član opštinskog saveta za saobraćaj. 

Cilj ove smotre je isključivo obrazovnog karaktera, iako ima i tamičarskog duha. Kroz smotru deca obnavljaju dosadašnja znanja i stiču nova o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Foto sa naslovne: Iz arhive

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − 6 =