Natus

Превентивни прегледи за мушкарце „Дан за себе”

Малигно обољење простате је горући проблем мушкараца у Србији и свету, поручују стручњаци и додају да је превенција овог обољења веома важна јер омогућава успешно лечење болести уз примену адекватне терапије. Све мрачнија статистика, подстакла је и лекарски тим у Поликлиници Натус да, како кажу, организују дводневне превентивне прегледе за мушкарце.

̶ Превентивне прегледе организујемо 27. и 28. фебруара од 15.30 у просторијама поликлинике, а под симболичним називом ‘Дан за себе’ – поручују у овој поклиници. 

Natus Како нам је објашњено, клинички преглед ће бити бесплатан, а ултразвучни преглед и ПСА тумормаркер, који се иначе ради као званични скрининг, обављаће се са 50% попуста.

̶ Такође, укључили смо и преглед тестиса, нарочито код млађих мушкараца из разлога што је број оболелих од овог карцинома повећан код млађе популације. Мушкарци су доста запостављени што се тиче тог едукативног дела и сматрам да би смо овим прегледима могли да утичемо и на подизање њихове свести – поручује др Биљана Ђокић. 

У поликлиници додају да се о увођењу овакве акције превентивних прегледа размишља већ дуже време и да је циљ да се обухвати што већи број мушкараца на територији општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 19 =