Алексинац један од регионалних центара смотре

Под покровитељством републичке Агенције за безбедност саобраћаја у наредних неколико месеци биће одржана „Пажљивкова смотра”. Школска смотра у основним школама и предшколској установи „Лане” биће одржана ове среде, а како су циљна група децa предшколског узраста и ученици првог и другог разреда, у ове две категорије такмичиће се малишани и то у Ланету 365, затим 394 ученика првог и 390 ученика другог разреда. Након школске, најбоље eкипе из свих школа учесника такмичиће се на општинској смотра која ће бити од 25. марта до 7. априла. Најуспешнији малишани ће учествовати на регионалној смотри која ће такође бити одржана у Алексинцу.

̶ Око 50 локалних самоуправа је укључено у ову смотру, а нама је посебна част, Савету за безбедност саобраћаја на територији општине Алексинац, да је Алексинац један од девет регионалних центара. Поред Београда, Врњачке Бање, Врбаса, Темерина, Смедерева, Ниша, Чајетине, Вршца и у Алексинцу ће бити одржано регионално такмичење од 24. априла до 5. маја. Том приликом код нас ће доћи екипе из Сурдулице, Ражња, Варварина, Параћина и Врања − рекао је Никола Стевановић, координатор смотре и члан општинског савета за саобраћај. 

Циљ ове смотре је искључиво образовног карактера, иако има и тамичарског духа. Кроз смотру деца обнављају досадашња знања и стичу нова о безбедном понашању у саобраћају.

Фото са насловне: Из архиве

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =