ALEF: Večeras horovi, sutra tango ansambl

Na platou Doma kulture večeras od 20 sati održaće se koncert horova Centra za kulturu i umetnost u sklopu programa Aleksinačkog letnjeg festivala.

Amfiteatrom, ispred gradske biblioteke, začuće se vokali Dečjeg hora „Mali vokali” predvođen profesorom Milanom Petkovićem, kao i Omladinskog hora pod vođstvom Milje Milovanović.

Već sutradan u dvorištu Zavičajnog muzeja sa početkom u 20 sati i 30 minuta očekuje nas nastup zanimljivog muzičkog ansambla Liberkvatro (Libercuatro).

Liberkvatro ansambl specijalizovan je za izvođenje tango muzike. Na repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tango nuevo pravca, a posebno mesto zauzimaju kompozicije Astora Pjacole, s obzirom na to da je on fuzijom džeza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra, stvorio novi stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici. Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu, širom Srbije i u regionu.

Aleksinačkoj publici predstaviće se Ksenija Ristić na klaviru, Ivana Zavišić na violini, Aleksandar Stefanović na harmonici i sopran Nataša Radovanović.

U slučaju kiše ili lošijeg vremena, oba nastupa preseliće se u Veliku salu Doma kulture.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 8 =