Руше се аутобуске надстрешнице у Вукашиновцу

Чланови Општинског већа су на данашњој седници усвојили завршни рачун буџета општине Алексинац за прошлу годину по коме је укупан остварен приход 1.228.963.627 динара што је 83,7 одсто планирних средстава. Како је казано на овом заседању разлог за нешто слабије пуњење општинске касе je што није реалзовано планирано кредитно задужење од 74 милиона. Алексиначка локална самоуправа је већ неко време без кредита, а кредитног аражмана неће бити ни у овој години.

Општинско веће је без дискусије већника усвојило и извештаје за 2018. годину јавних предузећа и установа. Предузећа су пословала са добитком, а установе су у потпуности реализовале своје програме. Позитивну оцену Општинске владе добио је и извештај о раду Општинске управе у којој је тренутно запослено на неодређено време 124 особа, што је знатно мање него пре седам година када је у овом органу и дирекцији било 170 стално запослених. Коначну реч о Завршном рачуну и извештајима даће одборници на некој од следећих заседања општинског парламента.

Општинско веће је донело и неколико одлука које су искључиво у његовoj надлежности. Из општинске касе у 2019. години исплаћиваће се накнада за рад стрелаца на противградним станицама у нето месечном износу од четири хиљаде динара, колико им следује и из републичког буџета.

Општинска влада и даље ће имати изабрно лице на сталном раду, али ће у будуће за те намене мање да издваја пара. Већник Драгослав Ненадовић из Алексинца је стекао услов за пензију, па ће његово ангажовање Општинско веће коштати само разлике између остварене пензије и већничке плате са припадајућим порезима и доприносима.

Нешто више дискусија изазвало је решење о уклањању две аутобуске надстрешнице за склањање људи у селу Вукашиновцу, које су по мишљењу надлежне инспекције постављење без дозволе . Грађевинска инспекција је већ раније донела такво решење на које се Месна заједница Вукашиновца жалила уз подршку личним потписом преко 150 грађана.Општинско веће је одбило жалбу Месне заједнице Вукашиновац, али је преседавајући Ненад Станковић упознао већнике да ће се демонтажа обавити пажљиво и да је у току прибављање сагласност Путева Србије који газдују земљиштем поред државног пута. На месту које одреди ово јавно предузеће наводно биће постављене ове настрешнице.

Интересантно, да на овој седници нису се нашли вансудски споразуми са грађанима који су претрпели штету од уједа паса луталица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =