АЛЕФ: Вечерас хорови, сутра танго ансамбл

На платоу Дома културе вечерас од 20 сати одржаће се концерт хорова Центра за културу и уметност у склопу програма Алексиначког летњег фестивала.

Амфитеатром, испред градске библиотеке, зачуће се вокали Дечјег хора „Мали вокали” предвођен професором Миланом Петковићем, као и Омладинског хора под вођством Миље Миловановић.

Већ сутрадан у дворишту Завичајног музеја са почетком у 20 сати и 30 минута очекује нас наступ занимљивог музичког ансамбла Либеркватро (Libercuatro).

Либеркватро ансамбл специјализован је за извођење танго музике. На репертоару ансамбла налазе се композиције традиционалног танга и новог танга тзв. tango nuevo правца, а посебно место заузимају композиције Астора Пјацоле, с обзиром на то да је он фузијом џеза, традиционалног танга, необарокног стила и театра, створио нови стил који је унео револуционарне промене у музици. Ансамбл одржава редовну концертну активност у Београду, широм Србије и у региону.

Алексиначкој публици представиће се Ксенија Ристић на клавиру, Ивана Завишић на виолини, Александар Стефановић на хармоници и сопран Наташа Радовановић.

У случају кише или лошијег времена, оба наступа преселиће се у Велику салу Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =