U Banju po medalje

Stotinak sportista iz deset aleksinačkih mesnih zajednica učestvovaće u finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije, koje će u subotu (23. septembar) biti održane u Banji, selu udaljenom osam kilometra od centra Aranđelovca.

Posle svečanog defilea, uz pozdravne reči predsednika Opštine Aranđelovac Bojana Radovića i prof. dr Predraga Gavrilovića, predsednika Saveza za rekreativni sport Republike Srbije, kao i predstavnika Ministarstva omladine i sporta, 44. po redu OSIS bi trebalo da počnu u 10.15 sati.

U muškoj konkurenciji „boje“ aleksinačke opštine braniće sledeće mesne zajednice: Aleksinački Rudnik u malom fudbalu, Tešica u stonom tenisu, Loćika u basketu i narodnom višeboju, Draževac u pikadu, Moravac u streljaštvu, Vakup u nadvlačenju konopca i krosu, Korman u šahu i Gornji Ljubeš u odbojci. U konkurenciji žena nadmetaće se Žitkovac u odbojci, Vakup u basketu, Veliki Drenovac u stonom tenisu i Draževac u pikadu.
Na lanjskoj Olimpijadi u Valjevu, od naših predstavnika najsjajnije medalje osvojile su basketašice iz Vakupa i atletičari koji su predstavljali ovo naselje u krosu, dok je srebrno odličje pripalo basketašima iz Grejača.

Odlazak na republiko finale organizuje opštinska organizacija za turizam i sport.

Srđan Ilić

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + nineteen =