Vece

Usklađivanje pravilnika o broju zaposlenih

Neposredno pre zasedanja Skupštine opštine, danas je održana i sednica Opštinskog veća. Ovom prilikom opštinska Vlada je usvojila predlog novog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi i pravobranilaštvu opštine Aleksinac koji predviđa 141 radno mesto. Trenutno u Opštinskoj upravi stalno zaposlenih je 132, a tako će ostati i u narednom periodu zbog važeće republičke uredbe o zabrani zapošljavanja bez saglasnosti određene komisije.

Članovi veća su usvojili i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju Organizacije za turizam i sport, po kome će ova ustanova imati 14 zaposlenih, a što je u skladu sa već usvojenom Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na određeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.

Poljoprivredna zadruga iz Rutevca dobila je “zeleno svetlo” većnika da u svom nazivu koristi ime jedinice lokalne samouprave, tako da će pun naziv glasiti Poljoprivredna zadruga “Aleksinačka brazda – Rutevac“, naravno, ako se slože i odbornici na današnjoj Skupštini opštine.

I na ovoj sednici data je saglasnost za vansudska poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice. Na ime odštete, iz opštinskog budžeta biće isplaćeno ukupno 208.000 dinara, a visina pojedinačnih naknada kreće se u rasponu od 23 do 43.000 dinara.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + ten =