„Solidarna pomoć” bez saglasnosti opštinske vlade

Na samom početku sednice, Opštinsko veće je usvojilo odluku o otpisu potraživanja od Društva za održavanje zgrada D.O.O. Beograd koje se nalazi u postupku privatizacije. Nakon veća, o otpisu duga, u iznosu od skoro 570 hiljada dinara, izjašnjavaće se i odbornici na narednoj sednici lokalne skupštine.

Opštinsko veće Aleksinac

Članovi veća su usvojili i Odluke o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti Preduzeću za puteve, Komunalnim uslugama i Vodovodu i kanalizaciji u narednoj godini, na osnovu kojih će pomenuta preduzeća poverene poslove obavljati kao svoje redovne delatnosti bez potrebe sprovođenja javnih nabavki. Jedina novina je ta, da u narednoj godini, Javno komunalno preduzeće „Komunalne usluge” neće obavljati poslove na održavanju ulične rasvete u naseljima.

Opštinsko veće je dalo saglasnost na Odluku Nadzornog odbora Komunalnog preduzeća „Komunalne usluge” o usvajanju pijačnog reda kojim je sada obuhvaćena i zelena pijaca u Žitkovcu. Međutim, odluka o izmeni i dopuni Programa poslovanja za 2017. godinu kojom je bila predviđena isplata solidarne pomoći zaposlenima u ovom preduzeću, nije dobila „zeleno svetlo” članova veća, pa se ona neće naći na dnevnom redu predstojeće sednice opštinske skupštine.

Na današnjoj sednici data je i saglasnost za zaključenje vansudskog poravnanja sa građaninom koga ujeo pas lutalica. Ovog puta, psi lutalice olakšali su opštinsku kasu za 33.000 dinara.

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =