fizičari

Načelnica okruga otvorila konferenciju fizičara

fizičari U Aleksincu je danas počela 6. Međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama koju, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine, organizuje Aleksinačka gimnazija sa partnerima. Po tradiciji, međunarodni skup fizičara, koji je okupio veliki broj učesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Francuske, otvoren je u svečanoj sali skupštine opštine.

‒ Svaki prethodni skup po nečemu je bio značajan i unapređivao je dimenziju i težinu ovog okupljanja fizičara u našem gradu – rekao je predsednik opštine, Nenad Stanković.

fizičari Za načelnicu Nišavskog upravnog okruga, Draganu Sotirovski koja je i zvanično otvorila šestu konferenciju, ovo je važan skup na kome će učesnici, pored razmene iskustva, omogućiti učenicima srednjih škola da lakše dolaze do novih saznanja.

Obraćajući se prisutnim kolegama, profesor dr Ljubiša Nešić sa PMF-a iz Niša istakao je da je ove godine bilo najviše prijavljenih radova i najavio nekoliko izabranih predavanja ljudi koji se bave didaktikom fizike i metodikom nastave fizike i brojne radionice.

fizičari
Nakon svečanog otvaranja u skupštinskoj sali, prvo predavanje održao je profesor Goran Đorđević sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.
Pored profesora sa Univerziteta iz okruženja, ovogodišnjem skupu fizičara prisustvuje i 14 učenika iz Srbije i okolnih država čiji su radovi odabrani kao najuspešniji na konkursu „Eksperimentalni rad učenika srednjih škola iz fizike”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 4 =