Dr Vidić na otvaranju porodilišta: Ovo je velika stvar za Aleksinac i okolinu

Odeljenje renoviranog aleksinačkog porodilišta, čiju je rekonstrukciju finansirala Fondacija „Dragica Nikolić”, danas je zvanično otvoreno. Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije, njen suprug, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, ambasadori država donatora i brojni predstavnici iz Niša, Sokobanje i Aleksinca.

Porodilište

‒ Za ovu bolnicu, za ovaj grad i gradove koji gravitiraju Aleksincu, Ražanj i Sokobanju, ovo je izuzetno velika stvar, a dosadašnje porodilište ne može se uporediti sa sadašnjim. Nama je cilj da buduće majke, pored toga, što će pamtiti dan rođenja svog deteta kao najradosniji, ponesu i lep utisak iz ove ustanove gde će imati dobre uslove – rekao je direktor Opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić i još jednom se zahvalio na donaciji predstavnicima Fondacije.

On je istakao da je sada obaveza svih da se porodilište čuva i da se održava, izrazivši nadu da će u porodilištu u kome se godišnje rodi oko 300 deca, ubuduće biti više porođaja.

Porodilište

Sat vremena pre zvaničnog otvaranja porodilišta u Aleksincu je rođen jedan dečak, a ovaj događaj mnogi su protumačili kao simboliku i nagoveštaj uspešnog rada rekonstruisanog odeljenja.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 − one =