recitatori

Aleksinački recitatori sutra na okružnoj smotri

Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog” biće održana sutra (19. aprila) u sali Niškog kulturnog centra. Na ovom takmičenju učestvuju pobednici gradskih i opštinskih smotri iz Aleksinca, Niša, Ražnja, Merošine, Doljevca, Svrljiga i Gadžinog Hana.

Aleksinačku opštinu predstavljaće 11 recitatora u tri kategorije. U konkurenciji mlađeg uzrasta, svoj recitatorski dar predstaviće Milica Barjaktarović, Pavle Barjaktarović i Lola Veljković, učenici drugog razreda OŠ „Ljupče Nikolić”. Interesantno je da je svo troje učenika iz razreda koji vodi Spomenka Lukić. U ovoj kategoriji učestvuje i Vukan Ostojić, učenik trećeg razreda OŠ „Vožd Karađorđe”.

Troje učenika iz OŠ „Ljupče Nikolić” Katarina Barjaktarović i Bogdan Mitrović iz petog i Milja Marinković iz sedmog razreda, kao i Radica Cvetković, učenica osmog razreda OŠ „Sveti Sava” iz Subotinca nadmetaće se u kategoriji učenika starijih razreda osnovne škole.

U konkurenciji srednjoškolaca, boje naše opštine braniće Irena Useinović, Aleksandra Stojković i Danijela Dekić iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević”.

Pobednici u sve tri kategorije plasiraće se na republičku smotru koja se održava u drugoj polovini maja u Valjevu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × two =